bogense-gf.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Nyheder Dourun om etape-marathon i Bogense

Dourun om etape-marathon i Bogense

Email Udskriv

Her kan du læse hvad Dourun skrev om Stiftens Etape Marathon i Bogense, hvor Bogense Gymnastikforening/Bogenseløberne havde ansvar for ruten og posterne m.m.:

Kongelig puls
04-03-2012, kl. 17:50:50 - skrevet af Henrik Lund Jensen

Fjerde etape af Stiftens Etape MARATHON

Kongelig puls

Den fjerde etape i årets Stiftens Etape MARATHON var henlagt til Bogense.
Det skulle blive en rigtig fin oplevelse på en varieret rute.

af Henrik Lund Jensen

Tidlig søndag morgen slår denne skribent øjnene op og glæder sig. I dag står der 8,195 km på programmet, og vel at mærke på en helt ny rute i Bogense. Den fjerde og næstsidste etape i vinterhalvårets løbsserie skal skydes af klokken 11. Først et let morgenmåltid med havregrød, rosiner og æbler. Kaffe til at få gang i maven. Og så lidt morgen-tv fra Wasaloppet, hvor friske fyre og piger fyrer den af over 90 kilometer et godt stykke oppe i Sverige. Krydser fingre for kronprinsen, der løber med i det store felt. Lidt royal har man vel lov til at være på denne første søndag i marts, for i dag gælder det for os løbere selveste kongeetapen.

Festlig start

Efter en god halv times køretur øjnes sportshallen i Bogense. Der er vagter, som viser vej. Vi føler os velkommen. Startnummeret udleveres på få sekunder, chippen monteres, og varmesalven smøres på de halv-blege vinterben. The race must go on! Ud at varme op på asfalten og i den nærliggende skov. På det lille stadion med den bløde, ikke specielt velholdte løbebane skal starten gå. Først er der opvarmning, som tiltrækker en del af deltagerne. Torben Joensen lader sin glimrende speakerstemme lyde over hele området. Ja, vi hylder også et kobberbryllupspar, som løber med i dag. Vi råber faktisk hurra, allesammen. Efter velkomsttalen tælles der ned, og puf, så løber vi derudad.

Strandløb

Første stræk er på det bløde underlag, lidt fedtet, og det kniber sine steder med at finde fæstet. Bedre går det ude på asfalten og fortovene, der danner underlag på de første kilometer. Lægger mig i slipvinden på konkurrenterne, det går helt fint. Lidt bakker og en enkelt port-passage skal overvindes, før det går ned mod havnen. Jo, jeg tænkte det nok: Vi skal ud på stranden. Skråt underlag af løst og stenfyldt sand. Det tærer på kræfterne og trækker søm ud. Nå, men efter godt 300 meter er det slut, og vi løber tilbage mod selve byen. Det blæser fortsat, og det gælder om at finde lidt læ bag en anden løber eller to.

Det gør ondt!

Stigningen op mod kirken på den lille sti er oplagt for et angreb. Løber alt det, jeg kan og slipper fri fra feltet, der aldrig når at komme tilbage. Langs vandet og til højre ind mod målområdet. Den sidste kilometer føles uendelig lang. Mælkesyren presser på, og ømheden i knæ, lår og akillessener er næsten ubærlig. Men nu kan Torben Joensens milde ryst høres i det fjerne, og den suger én mod stadion. 200 meter rundt, og så er stregen i sigte. Lige akkurat kræfter til en sidste spurt. Færdig, totalt færdig. "Pas på, du ikke bliver løbet ned bagfra..!", siger den årvågne mand fra Førstehjælp Fyn, da jeg står og vakler på gruset efter de forløsende tidtagningsmåtter. Lidt joggen rundt i græsset, en flaske vand og et stort æble. Og en snak med løbekammeraterne, så kommer kræfterne tilbage.

Kompetente hjælpere

Premieren i Bogense var meget vellykket. Spændende og varieret rute. Dog lige knap så hård som forventet. Meget dygtige, lokale hjælpere og suveræne vejvisere. Der var næppe ét sted på ruten, hvor man ikke kunne se en gul vest og et flag. Og alle stod præcist, hvor de skulle. God forplejning inde i hallen og festlig præmieoverrækkelse, hvor de hurtigste blev hyldet med store bifald. Der er en rigtig god stemning ved etapeløbene rundt i de fynske byer.

Gentagelse, tak

Ser på nettet, at Kronprinsen er blevet nummer 5.793 i Wasaloppet. Flot at komme igennem. Vi andre måtte nøjes med godt 8 km. Til gengæld løb vi årets Kongeetape. De brede smil og det gode humør blandt deltagerne kunne meget nemt tolkes som en cadeau til Bogenseløberne og H.C. Andersen Marathon. Den næst-sidste etape bør lægges samme sted til næste år!

Senest opdateret: Lørdag, 10. marts 2012 10:36  

Hovedsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Løbssponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner